Wijziging uren bereikbaarheid 2024:

Vanaf 1/01/2024 gaat de wachtpost op VRIJDAG open vanaf 18u ipv 19u. Dit heeft tot gevolgd dat wij op vrijdag het wachtbandje om 18u ipv 19u zullen aanzetten. 


Dr Coppens

De vervanging is van Dr. Coppens is eind januari afgelopen. Wij willen haar bedanking voor de heel fijne samenwerking en wensen haar veel succes in haar toekomstige ondernemingen!

De praktijk blijft ondertussen verder zoeken naar nieuwe collega's. 

Patiëntenstop !!!

Door de toenemende drukte in praktijk zijn wij genoodzaakt een tijdelijke patiëntenstop in te voeren vanaf 1 januari 2022.

Wie reeds bij ons langskwam en een GMD heeft of wil in orde brengen, is nog steeds welkom! Ook gezinsleden van gekende patiënten, wonende op hetzelfde domicilieadres, kunnen er gerust nog bij. 

Indien u wenst dat wij u contacteren zo de patiëntenstop wordt opgeheven, vul dan onderstaand document in:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5SormdRgqFxtTX2qzpmyfV7lq6-qPl-YwPjMGe9eByCiuGw/viewform?usp=sf_link


Online agenda vol?

Wegens drukte kan het soms zijn dat er geen plaats meer is in de online agenda. Dient u echter de dag zelf nog een arts te raadplegen owv hoogdringendheid, gelieve dan telefonisch contact op te nemen en te kiezen voor 'dringende medische vraag/spoed' in het keuzemenu. 

Afwezigheidsattesten voor 1 dag

Bent u eens een dag niet lekker, bijv door migraineaanval of buikgriep en denkt u dat 1 dag uitzieken genoeg is én u heeft geen fysieke consultatie nodig, maw u zou enkel komen voor een afwezigheidsattest voor de werkgever/school, dan kan u altijd een telefonische consultatie aanvragen. Stuur kort even een mail ‘dat u ziek bent en met de vraag of ik u even kan opbellen’. Voor meer dan 1 dag ziekte, dient u fysiek op consultatie aanwezig te zijn. Mensen met + zelftesten ikv covid, kunnen best ook via deze weg contact nemen.


Verhuis nieuwbouw

Medio 2024 zal de praktijk verhuizen van Sleidinge-Dorp naar een gloednieuw pand op de hoek van de Polenstraat en de Wurmstraat!!!


Annuleren afspraak

Gelieve tijdig uw afspraak te annuleren aub. Bij het niet opdagen, zien wij ons genoodzaakt u een consultatie per factuur aan te rekenen zonder tussenkomst van de mutualiteit. 

Vertrek Dr. Stockman 12/2022

Dr. Stockman werkt vanaf 1/1/23 niet meer in de praktijk. Alle patiënten blijven welkom in Huisartsenpraktijk Sanderus. Er wordt een oplossing voorzien zodanig dat u als patiënt hier geen hinder van ondervindt. 

Helena: beveiligde communicatie arts - patiënt

Helena is hét gratis digitale gezondheidsportaal van België. Het is jouw persoonlijke digitale brievenbus en archief voor al jouw medische documenten en gegevens. Dankzij Helena is het mogelijk om op een veilige manier te communiceren met jouw zorgverleners en voorgeschreven artikelen met één klik te reserveren bij je apotheek. Zo verloopt de communicatie met jouw zorgverleners nog vlotter en efficiënter.

Helena is er voor iedereen, van jong (+14 jaar) tot oud. Meer informatie of een gratis account aanmaken op info.helena.care.Animatievideo 

Geen consultaties per mail

Ons mailadres werd tijdens het voorbije jaar vaak gebruikt om medische vragen te stellen. Dit werd gedoogd, doch mag en kan niet. Telefonische consultaties mogen echter wel nog! Mogen wij u daarom vragen geen medische info of vragen meer per mail te sturen.

Wat wel nog kan per mail: korte administratieve vragen, vragen omtrent een afspraak, vragen of wij u zelf eens kunnen terugbellen ivm een probleem/onderzoek/..., eenmalige verlenging van medicatie.

Alvast bedankt voor uw medewerking. 

Vroegtijdige zorplanning 

Denk eraan voor het te laat is… Spreek erover met uw naasten en uw huisarts/specialist!

Voor info www.palliatief.be

De documenten vindt u hier.

Nummer dokter van wacht: 1733
  • Huisartsenwachtpost Meetjesland te Eeklo (of Wachtpost Gent indien dit voor u dichterbij is).
  • Zie link.