Heropstart praktijk vanaf 4/05

U kan terug een afspraak online (bij voorkeur) maken, of telefonisch. Ons bandje staat terug aan. Wij voorzien voldoende ruimte tussen 2 afspraken, zodanig dat wij alles tussendoor kunnen ontsmetten.

Enkele vuistregels:

 • Mensen met klachten aan de bovenste luchtwegen (hoesten, keelpijn, verstopte neus,...), al dan niet met koorts, worden gevraagd NIET zelf een afspraak te maken, maar ons eerst telefonisch te contacteren zodanig dat we telefonisch een eerste inschatting kunnen doen. Tijdens de kantooruren kiest u dan voor telefoonmenu 'spoedgeval', dan komt u rechtstreeks uit bij ons. Indien uw vraag echter wat kan wachten, dan graag bellen tussen 14-14u30.

 • Gelieve op tijd te komen, niet te laat, maar zeker niet te vroeg. Wacht desnoods buiten tot het tijd is om binnen te gaan.

 • Kom alleen. Er wordt 1 begeleider toegestaan bij een minderjarig kind of persoon die meer zorgbehoevend is.

 • Draag bij voorkeur een mondmasker of sjaaltje/bandana bij het betreden van de praktijk.

 • Was uw handen vooraf en bij thuiskomt grondig met water en zeep. 

 • Blijf niet onnodig hangen in de gang!

 • Betaal bij voorkeur met de bancontact app via smartphone. 

 • Briefjes, voorschriften ed. zullen zoveel mogelijk per mail worden doorgestuurd.

 • Gelieve slechts 1 of 2 problemen per consultatie te bespreken. Zo zorgen we ervoor dat we stipt onze agenda kunnen blijven volgen. Maak desnoods kort nadien een vervolgafspraak.

 • Voor alle andere niet-dringende vragen, voorschriften, attesten,... : graag bellen tussen 14u-14u30 of mailen naar huisartsenpraktijksanderus@gmail.com.

Bedankt! 

Corona-test

Vanaf ma 4/05 zullen ook wij als huisarts actief gaan testen naar Corona. Deze test zal enkel gebeuren bij mensen die klachten van een acute virale infectie hebben en indien positief, ook bij diens directe contacten (track&trace). De test gebeurt met PCR via neus/keelswab. Deze test dient niet om de immuniteit te testen bij mensen die de voorbije weken ziek zijn geweest. 

Voorlopig is een bloedtest nog niet aan de orde. Wij houden u op de hoogte!

Online agenda vol?

Wegens drukte kan het soms zijn dat er geen plaats meer is in de online agenda. Dient u echter de dag zelf nog een arts te raadplegen owv hoogdringendheid, gelieve dan telefonisch contact op te nemen en te kiezen voor 'dringende medische vraag/spoed' in het keuzemenu. 

Annuleren afspraak

Gelieve tijdig uw afspraak te annuleren aub. Bij het niet opdagen, zien wij ons genoodzaakt u een consultatie per factuur aan te rekenen zonder tussenkomst van de mutualiteit. Emailadres

Vanaf heden kan u ons ook mailen op huisartsenpraktijksanderus@gmail.com voor het doorsturen van documenten, eenmalig aanvragen voorschriften, ed. Let op: er worden langs deze weg geen afspraken gemaakt, alsook geen medisch advies gegeven! Gelieve de vorige prive-adressen niet meer te gebruiken aub. 

Vroegtijdige zorplanning 

Denk eraan voor het te laat is… Spreek erover met uw naasten en uw huisarts/specialist!

Voor info www.palliatief.be

De documenten vindt u hier.

Nieuw nummer dokter van wacht: 1733
 • In de week: wacht wordt uitgevoerd zoals voorheen, met name door de artsen van Groot Evergem.
 • Weekend en feestdagen: Huisartsenwachtpost Meetjesland te Eeklo (of Wachtpost Gent indien dit voor u dichterbij is).
 • Zie link.